Redan premiären var riggad

För sex år sedan skrev jag om en av många riggade EM-matcher. Polen-Ryssland. Nu slog Ryssland, och Saudiarabien till redan i premiärmatchen. Den saudiska baklinjen uppträdde mindre bra, var avvakande även på 50/50 bollar och de flesta ryska målchanser kom av dåliga gröna passningar. Ryssland gjorde fem, kunde gjort femton. Daniel Nannskog tyckte att ryssarna ”är mer vassa i avsluten än Saudiarabien”.  Svårt att säga när de gröna faktisk inte hade några avslut medan ryssarna missade allt utom två bjudningar.

 

Allra sämst på att markera sin ovilja mot att vinna eller förlora knappt tyckte jag målvakten var. Vid varje boll som gick tvärs genom målgården vägrade målisen att förflytta sig i sidled. När sedan avsluten kom mot den tomma sidan av målet kastade han sig i sin fulla längd men hade naturligtvis dåliga chanser att rädda bollar han inte kunde nå.

 

Uppgjorda matcher är betydligt mer vanligt både här och på alla andra nivåer, än vad någonsin svensk media vill föreställa sig. Därför glädjer det mig att Fotbollskanalen, som vanligt, vågar säga det som ingen annan vill prata om. Och på hedersläktaren satt en saudisk prins och Putin och gratulerade med varma handslag varandra till alla fem målen…


About this entry