Oavgjorda VM-matcher

Så länge man inte förlorar är man med. Många VM-lag resonerar så, alla som inte siktar på att vinna gruppen utan bara vill slippa åka hem. För Saudiarabien är VM redan över – ingen vill uppleva den förnedringen och även om de gröna var överdrivet sämre än de behöver vara så spelas ”gruppfinalen” om andraplatsen  i eftermiddag mellan Egypten och Uruguay.

 

Därför blir det exceptionellt många oavgjorda (inte enbart uppgjorda) matcher i första omgången. Förloraren är borta medan båda lagen kan hoppas att man kan ta poäng av Ryssland, speciellt Uruguay.

 

Samma sak fast på en annan nivå i mötet Portugal och Spanien: oavgjort och båda räknar med att de är vidare. Och det spelar ingen roll ifall man möter Ryssland eller något annat av de svaga lagen i Grupp A i åttondelen. Extra intrig-varning när länderna är grannar och tredje hjulet är en fattigare, ständigt dissad granne. Enda hotet mot kryss och ett vinnarodds på cirka 3.30 är att Portugal är så pass dåliga. Nu kommer även Spanien göra ett mediokert VM men Portugal är riktigt, riktigt dåliga. Daniel Nannskogs utbrast i går: ”Portugal är bra” och det blir kul att se hur dåliga eller bra de är.

 

Marocko och Iran har en spännande trolig dramaturgi : vill någon ta chansen att gå vidare måste de vinna. Finns ingen annan möjlighet, ett kryss cementerar en väldigt tidig VM-utlösning i en rysk hotellvask.  Eller ser de en poäng som ett sätt att undvika fiaskostämpeln att inte ta poäng? Blir de varandras kristerapeuter?

Tipsförslag.

Egypten-Uruguay x

Marocko-Iran 1

Portugal-Spanien X


About this entry