Bra, varaktig synergieffekt av VAR

Ibland vinkar den assisterande för offside, ibland inte. Oavsett om det är offside eller inte. Backe och Axén raljerade över de nya reglerna med VAR som gör att assisterande inte fattar beslut som är det minsta tveksamma.

 

De båda gubbarna Backe och Axén skakade på huvudet, ojade sig och saknade flaggan. När de två och vi andra vänjer oss vid det här kommer vi gilla det för det betyder att försvararna kommer sluta försöka påverka domaren genom att räcka upp händer eller stanna av när de borde springa.  Rättvisan tjänar på det, liksom alla spelarna och vi åskådare. I förlängningen innebär VAR att matcherna kommer bli som i MSL där spelarna i princip aldrig gestikulerar, överdriver och försöker påverka domaren för de vet att det inte är han ensam som bestämmer. Det lönar sig helt enkelt inte att försöka påverka domaren.

 


About this entry