Oerhört orättvist resultat i Tyskland-Mexiko

Kul match men ett lite orättvist resultat – Mexiko hade betydligt fler bra chanser som de själva slog bort med dåliga sistaplats. Med bättre pass hade det blivit fyra, fem assist, man borde helt enkelt vunnit 4-1 eller 5-1. Å andra sidan hade en fulltränad Neuer i form tagit målet, han var typ två hundradelar från att ta avslutet.

 

Mexiko hade dessutom ett omställningsspel som säkert inspirerats av Algeriet–Tyskland 2014 då nordafrikanerna hade lika många bra chanser som Mexiko idag. Jättekul plus lite revolutionerande taktiska drag och mycket duktiga, teknisk drivna spelare. Läs gärna den utmärkta texten ”Neuer, överarbete och behovet av snabba mittbackar” från den matchen.

 

Tyskland?

 

Jag tror Lööw var övertygad om en helt annan match med ett lagom defensivt Mexiko. Två andra saker är jag väldigt överraskad av.

 

  1. Laguttagningen – vad gjorde Khedira och Özel där överhuvudtaget? Långsamma, rätt ointresserade av att jobba bakåt, speciellt vid omställningarna. Jag tyckte de två peakade för fyra år sedan blivit sämre och sämre. Har verkligen inte Tyskland bättre innermittfältare, som kan spela snabbare, spela tyskt med långa, många löpningar utan boll? Nu stod de stilla och slog tremeters-passningar till närmaste lagkamrat.
  2. Werner gjorde 13 mål i ligan för Leipzig. Nån annan forwardsalbi-grabb hade gjort 8 eller 9 – på 34 matcher. Och Thomas Müller har gjort 13 Bundeligamål på två säsonger. I dag verkade han bara ointresserad och frustrerad. Gjorde i princip inget bra ö h t. Der Manschaft har gått från världsmästare till ett gäng föredettingar som måste bytas ut. Tyskland får börja om från grunden, deras era är över för nu.

 

Samtidigt är jag övertygad om att Tyskland gör slarvsylta av Sverige i andra omgången.


About this entry