1-0 räcker för Sverige

Sverige var två egoister till avbytare från en jättesensation. John Guidetti tog ett uselt avslut från 25 meter istället för att passa fria lagkamrater som kunde gett Sverige segern.

 

Jimmy Durmaz tog dåliga dribblingar i fel lägen när Sverige bara borde hålla bollen inom laget och utnyttja det faktum att man var elva mot tio. Han tog två vansinniga kapningar ute vid sidlinjen varav den ena kostade matchen.

 

Hur tänkte de?

 

Hasse Backe menar att felbesluten berodde på   trötthet. De två, tillsammans med Kiese Thelin var de minst trötta. Guidettis avslut och Durmaz vansnniga, arroganta kapningar berodde inte på trötthet utan dumhet/egoism. Alexander Axén kallade deras agerande ”dåligt omdöme”.

 

Man kan resonera fram och tillbaka om det var ett rättvist resultat. Förlorar man mot tio man med 1-0 så är man knappast värda att vinna.

Samtidigt borde Sverige haft straff och Boateng en frilägesutvisning redan i första. Det sistnämnda kostade nog straffen – domarna, både på planen och i kontrollrummet, hade kunnat ge en straff men inte avgjort hela matchen och Tysklands fiasko genom att även ge frilägesutvisning. Sverige hade kunnat ha 3-0 i halvtid. Och varit mindre trötta.

 

Å andra sidan – Tyskland var inte bra, Sverige var sämre men bättre än jag hade trott. Tyskland överbelastade ständigt på högersidan vilket gjorde att speciellt Augustinsson men även Forsberg kom fel. Tyskland fick slå väldigt, väldigt många låga inlägg förbi första och andra svenska försvararen.  I just den delen av försvarsarbetet var Sverige riktigt dåligt. Men Tyskland är absolut inte ett lag som vinner VM – de är ett par klasser sämre än i förra VM.

 

Kunde blivit en historisk kväll, spelarna gav allt men föll på eget grepp, eller över egna ben. Turen mot Italien vändes nu (liksom den alltid gör) till otur mot Tyskland. Liksom Toni Kross som passade fram till Sveriges ledningsmål och missade sedan att ta bort Toivonen. Real Madridstjärnan spelade långt under sin kapacitet tills det var 94:35. Kort pass, Seb Larsson kastar sig ut och försöker täcka men vänder sidan till. Jimmy Durmaz tar några hoppsa-steg och tittar förundrat över tillslaget. Sverige förlorar. Sverige förlorar rättvist.  Men säg så här – det var en insats som lovar gott inför den avgörande matchen mot ett överskattat Mexiko på onsdag. 1-0 räcker!

 


About this entry