Ny riggad rysslandsmatch?

Ifall jag plötsligt försvinner och återfinns ett halvår senare i Malmö hamn med  betongskor så vet ni Maxtiotårläsare varför.  För här har vi på nytt en väldigt rutinerad spelare med passerat ”bäst-före-datum”.som gör grova, oförklarliga misstag och ser till att en VM-match definitivt avgörs. Den tredje i rad. Visst är det lite lustigt?

 

Igor Smolnikov fyller 30 år i augusti, han har inte fått så mycket speltid i klubblaget Zenit i år men fick ändå väldigt turligt och oväntat en extraplats i VM-truppen och kom in i startelvan när ordinarie högerbacken överraskandes fick vila. Nu stod det visserligen redan 2-0 till Uruguay men matchen avgjordes definitivt av Smolnikovs två snabba gula. Det första efter 27 minuter när han går hårt i ryggen på en motståndare, cirka 70 meter från eget mål. Det andra ute vid sidlinjen då han kastar sig in bakifrån och försöker nå bollen, med båda benen, lite drygt sju minuter senare. Även om han nått bollen med den tacklingen hade han troligtvis fått sitt andra gula.

 

Ingen av tacklingarna var heller viktig att ta, ingen av dem hade förhindrat någon farlighet. Båda de gula korten kommer dessutom i situationer där Smolnikov agerar ensam – han har alltså ingen anledning att stressa eller känna sig pressad. Det var inget avgörande beslut han tvingas ta på nån tiondel och ändå. Varför? Hur tänkte han?

 

Det är lätt att säga att han inte tänkte men säg så här – han fick ned oddset på en vinst för Uruguay till 1.01…

 

 

 


About this entry