Tack Sydkorea!!

Helt fantastiskt att Sverige gick vidare men Sydkoreas reducering mot Mexiko betydde troligtvis mycket för de svenska självförtroendet. Plötsligt räckte det med en uddamålsseger för svenskarna.

 

Jo, jag var ju ganska säker på svensk seger men det berodde på Mexikos svaghet. Och jag utesluter inte fler svenska sensationer – så länge man kan spela så här defensivt och orka ta de offensiva löpningar vid omställningar.

 

Samtidigt gav Mexiko bort alla tre målen när de gamblade och stannade med tre man vid mittlinjen. Funkade mot Tyskland, katastrof idag.

 

Jag tycker fortfarande inte att Sverige är speciellt bra men den här lagmoralen gör att man vinner matcher och det är helt OK.

 

Det mest överraskande är naturligtvis Tysklands jumboplats. Jag trodde de skulle jogga genom gruppen vilket de också gjorde- utan att göra mål. De var dåliga mot Mexiko och inte speciellt bra mot Sverige. Det intrycket förstärktes idag. Hummels hade tre rena nickar sista fem varav den bästa chansen missade han totalt och fick den på axeln – helt ohotad. Det är en sak att man hade svårt att göra mål (skrev om det före VM) men att vara så här impotenta tre matcher i rad – de gjorde 2 mål på 76 avslut – oförklarligt. Samtidigt hade de inga forwards som är målfarliga ens i Bundesligan så Tyskland måste riva och börja om på nytt. Men hur många år tar det innan de får fram en målskytt?

 


About this entry