Kalabaliken i Sotji

Skärmavbild 2018-06-28 kl. 05.59.22

En eventuell förklaring till kalabaliken i Sotji. En annan är att någon svensk ropat ”Don’t mention the VAR”

It takes two to tango. Det är sällan en som bråkar. Bråk kräver två, minst. Det är inte heller normalt att tyska överledare springer fram och hånar motståndarnas bänk. Typ, det har aldrig hänt tidigare så vad utlöste egentligen bråket med Sverige?

 

Ur ett journalistiskt perspektiv vore det naturligtvis självklart att efterforska orsaken men kritisk eller undersökande journalistik och svensk idrott är två vitt skilda ting. Speciellt vid stora, framgångsrika mästerskap. Janne Andersson, spelare och alla TV-experter har uttryckt sitt förakt för tyskarnas uppträdande. Ingen har kritiserat svenskarna, ingen har brytt sig om att fråga varför tyskarna gjorde som de gjorde.

 

Jag är inte ute efter att frånta någon skulden, Speciellt som FIFA och tyska förbundet bestraffat de två ledarna. Jag är inte heller ute efter att kritisera Janne Andersson för att han inte uppträdde med det lugn, värdighet och ansvar som arbetsbeskrivningen och värdegrunderna troligtvis anger. Jag vill bara veta varför tyskarna blev så förbannade.


About this entry