Här är kvartsfinallagen – och varför

FRANKRIKE -Näst bästa spelarna men verkar liksom vid Hemma-EM 2016 sakna organisation och struktur offensivt. Tycker deras mittfält är bäst i världen men det hjälper inte mot lag som även spelar med hjärnan det vill säga har en bra och tydlig ledare vid sidlinjen. Samtidigt – kan de verkligen vara så usla två mästerskap i rad?

ARGENTINA – Är egentligen två olika lag som ofta bryts av på mitten. Deras dåliga försvar kan ställa till det mot alla lag men offensivt bör de kunna hota fransmännen. Ett av de allra sämsta lagen som gick vidare. Många mål. Frankrike efter förlängning.

 

URUGUAY – Långasamma, fula och farliga. De har verkligen struktur och en tydlig spelidé men är alltför ojämnt på ett par positioner för att gå långt. Bra ålderstiget mittbackspar, bra ålderstiget forwardspar. Som Sverige med lite bättre individuell teknik.

PORTUGAL – En cynisk defensiv och tur räddade dem vidare. Marocko var bättre men saknade både erfarenhet och tur, och en … ja.. killen som gör självmål….Nu kommer det smälla rejält men tror Uruguay tar det här på att de är ännu fulare än portugiserna. Kan ni spela på många gula kort och ett par röda så gör det.  VAR-rummet får jobba här.

 

SPANIEN – Tycker verkligen inte att de imponerat. Stått och rullat boll, många skickliga tekniker men alltför långsamma. Dock världens bäste målvakt som tar dem vidare.

RYSSLAND – Oberäkneliga. Ser ibland ut som hungriga vargar, ibland som killar på inskolning i fotbollskollo. De ska absolut inte kunna röra Spanien men ett varningens finger här. Å andra sidan har de Akifejev i mål så jag sänker fingret igen.

 

KROATIEN – Gruppspelets bästa lag. Trodde de skulle dominera EM men de tar revansch här. Ett mycket troligt finallag.

DANMARK – En tursam seger, oavgjort mot ett dåligt lag och så en transportmatch mot favoriterna. Lottningen tog Danmark vidare. Har inte imponerat alls. Jag tror det beror på tränaren för spelarna är bra. Så bra att de kunnat hota Kroatien om de var ett tajt lag med svensk laganda. Nu känns de obalanserade och strukturlösa, lite väl danska med andra ord.

 

BRASILIEN – Bästa laget men inte heller de har imponerat. I huvudsak på att Neymar är en alltför stor diva. Han släpper sällan bollen och de blir alltför lättlästa, liksom PSG. Såg bättre ut mot Serbien och det här blir ett träningspass.

MEXIKO – 0-3 mot Sverige och alla missade målchanser mot Tyskland. Plus att de var nära att tappa poäng mot Sydkorea. Nästa sämsta laget här.

 

BELGIEN – Mina favoriter. Slog England fast de inte verkade vilja det. Har allt som krävs för guld.

JAPAN  – Tur, motståndarnas katastrofala misstag och orutin räddade dem vidare. Plus det avskyvärda sidledspassandet sista tio. Tror deras rykte rättvist kommer svärtas ordentligt av det. Senegal skulle naturligtvis varit här istället.  Belgien avgör redan i första halvlek.

 

SVERIGE – Defensiva, cyniska men stenhårt kämpande – som ett europeiskt Uruguay. Saknar dock motståndarnas klass och snabbhet.

SCHWEIZ – Bättre spelare än Sverige men även de ett lag som blir som effektivast när de slipper föra matcher utan möter bättre lag. Nu lär de få väldigt mycket boll och med två av de centrala försvararna avstängda har Sverige en riktigt bra chans att överraska ännu en gång. Liten svensk favör.

 

COLOMBIA – Mycket boll, mycket hjärta men också mycket överarbetat. Har en instabil, överårig målvakt.

ENGLAND – Varnade för England redan före VM. Var dock dåliga och märkligt ojämna mot Belgien. Spelare alla efter samma matchplan? Målvakten och trebackslinjen är ett frågetecken liksom deras ganska lättlästa spel. Men när det kommer till vilja och snabbhet är de långt framme. Tror de lätt går vidare samtidigt som de här två lagen är de två mest självdestruktiva, tillsammans med brassarna. England vill alltför mycket, alltid. Tror inte heller Southgate som tränare har de ”balls” han saknade som spelare. Att vara engelsk förbundskapten förr England är lite som att sitta i överhuset. Det är inte direkt för ditt samhällsengagemang som du är där.

 

Kvartfinaler:

Frankrike slår Uruguay

Kroatien slår Spanien

Belgien slår Brasilien

Sverige möter England

 


About this entry