Nu tar Belgien det här

Vilken fantastisk match! Brasilien hade 26 avslut och kunde vunnit och Belgien hade kunnat vinna större för Thibaut Courtois var en gigant. Samtidigt borde Brasilien varit minst ett mål före redan efter tio minuter då Witsel tappade sin markering vid hörna två gånger i rad. Men bollen rullade inte deras väg.

 

Brasilien spelade bättre fotboll än någon annan upplaga gjort på 16 år och föll ändå i kvarten mot mina förhandsfavoriter.

 

Men de omdiskuterade situationerna då?

 

Jo det borde varit straff även om bollen kanske var utanför, eller inte.  En dålig tackling är en dålig tackling, ska inte belönas.

 

Jo Neymar borde fått en varning för filmning.

 

Jo, högerbacken Fagner avvaktade istället för att gå in mot bollen och blocka – därför fick de Bryne fritt skottfält. Fagner ägdes dessutom från allra första minuten av Hazard. Hade Brasilien haft en bättre högerback hade de vunnit. Nu tror jag Belgien slår Kroatien i finalen.

 


About this entry