Därför vinner England!

Hittills har jag tippat VM ganska rätt. Belgien har bra chans fast kanske inte över just Tyskland i finalen. Jag tippade inte att Sverige skulle gå vidare men efter Mexikos seger över Tyskland tippade jag svensk seger mot Sydkorea och efter Mexikos usla insats mot Sydkorea tippade jag att Sverige hade en bra chans att gå vidare. Jag var ganska säker på segern över Schweiz och idag tror jag vi får stryk med 2-0.

 

Hittills har Sverige gjort en fantastisk prestation men i dag förlorar vi bland annat på grund av samma orsak som fällde Brasilien – en dålig högerback. En annan att vi möter laget som är bäst på huvudet i hela världen. Sverige och Granen är inte bäst i världen utan hybris bygger på att de vunnit nickdueller mot pygmélika sydkoreaner, mexikanare, mot Schweiz som inte ville spela inläggsfotboll och mot ett Tyskland vars enda bra nickspelare mot Sverige var på bänken eller blev utvisade.

 

Jag tippade att England skulle gå långt i VM och jag tycker de har ett väldigt bra landslag fast med några svagheter som kanske Sverige kan utnyttja: som att den Maguire i försvaret är långsam och dålig med fötterna. Att Kyle Walker inte är en försvarare i sinne och tanke – han står ofta fel, värderar fel. Att Trippier på samma sätt är en långsam mittback placerad som yttermittfältare. Har inte förutsättningarna, är alltför enbart och långsam.

 

Varför jag ändå tror England vinner är för att de borde kunna utnyttja alla oerhört snabba och löpvilliga offensiva spelare: Kane, Lingard, Henderson, Sterling och inte minst Marcus Rashford, ifall han nu får någon speltid. Får de ytor, slipper de möta svenska försvarare med bra understöd så står det 2-0 redan i halvtid och sedan spelar England av matchen. Tyvärr.


About this entry