Rieks – en riktig hjälte

Det var nästan en seger 1-1 men framförallt ett rättvist resultat. Cluj visade i första hur duktiga de egentligen är och den hybris som ventilerats i malmönmedia var felaktig. Jag varande för hybris och det var rätt, Johan Dahlin räddade MFF från 0-2 i pausen. Fantastisk parad. Sedan avgörs matchen av den vansinniga utvisningen. Har man ett gult kan man ju inte gå in med båda sulorna bara för att man är sur och vill hämnas.

 

Alla i MFF var godkända och Søren Rieks var helt jävla fantastisk. Speciellt när han vägrade att ge upp omöjliga bollar, på motståndarnas planhalva. Maxlöpningar på 20-25 meter för att blockera ett uppspel så motståndarna bara får inkast – på egen planhalva. Sådana spelare kan man bara älska.  Han skötte fan vänsterkanten helt själv – en av de mest imponerande arbetsinsatser jag sett på länge. En värdig efterträdare till Jon Inge Berget.

 

Bachirou var också väldigt bra liksom mittbackarna och Safari var lite osäker i början och gjorde enkla misstag men spelade upp sig. Målet kom egentligen för att Strandberg slog en så dålig passning till Traustason så att han fick en spelare på sig och tvingades dribbla före skottet.

 

”Smolket i segerbägaren”, drog expert Martin Åslund till med. Första gången jag hör det på 2000-talet och förhoppningsvis är Carlos Strandbergs muskelskada inte baksida lårs nedre fäste? Kanske ”bara” en vad muskelns övre fäste och då är det bara en liten bristning som läker mycket fortare. Är det den så är han borta många veckor. Men Marcus Antonsson såg inte SÅ tokig ut. Kul att MFF är vidare och nu kan bänken luftas i allsvenskan. Där är det bara guld som räknas nu!

 

 


About this entry