Uttråkad Zlatan

Första halvtimmen rörde han knappt bollen, eller rörde sig själv. Zlatan gick omkring med ett överlättläst kroppsspråk och tyckte allt var tradigt. Hans LA Galaxy mötte bottenlaget Colorado hemma och spelade med vad som såg ut som en fembackslinje, med libero. Fråga mig inte varför – kanske för att de visste att målvakten Bingham var osäker? I andra kassen stod 39-årige Tom Howard och gjorde det mycket bra. Lugn, alltid rätt position och fortfarande ganska vig.

 

I halvlek byttes den liberolike, mörka kylskåpet ut, man gick över på 4-4-2 och sjönk inte. Då tog man över spelet, man skapade chanser och Zlatan sken upp de två gånger man gjorde mål. Speciellt Ashley Coles verkligen snygga dribblingsraid avslutat med en chip i nättaket. Zlatan hade några halvchanser men inget riktigt bra och hans ibland geniala små framspelningar resulterade inte. Vilket han tydligt visade. Istället gjorde gästerna två mål på två missar från Bingham – kändes svensk Division 1-klass över hans agerande.

 

Konstigast var domaren som släppte många ryggtacklingar men varnade för struntsaker.


About this entry