Glöm €-League!

BP borta på söndag är viktigare än Europa League i höst! För att få chansen att spela i Europa hösten 2019 krävs i praktiken minst en tredjeplats. Då måste det bara bli vinst på Grimsta. De som får förtroende men inte sätter in mer än skorna där ska inte heller spela i EL.

 

Nästa säsong är alltid viktigare än drömmen om fler, snabba miljoner € ute i Europa. Samtidigt är det väl sista eller nästa sista säsongen för flera av de tongivande spelarna i MFF. Speciellt de som gjorde skillnad på Jylland. Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Johan Dahlin, Sören Rieks och Marcus Rosenberg var bäst i Malmö. Dessvärre är alla en bra bit över 30 år. Ifall vi nu skall se framåt är framåt är inte bara Europa League utan även allsvenskan, guldrace, fina medaljer och ett återvunnet publiktapp. Ifall det blir motsatsen, poängtapp mot BP och sedan ingen seriespänning kommer MFF att förlora många miljoner i publikintäkter och renomé. Ifall resterande hemmamatcher blir ointressanta kommer publiken välja EL och strunta i allsvenskan. Det kommer i så fall att kosta rejält för MFF.

 

Nu vann man bortamatchen mot FCM men det satt långt inne.

 

En frispark i insidan av stolpen som Dahlin får ena handens fingerspetsar på så den rullar längs mållinjen – så nära var MFF att inte gå vidare till Europa League!

 

Eller att Rosenberg stör den väldige nigerianen som precis kommit in så denne nu nickar över framför tomt mål –  så nära var MFF att inte gå vidare till Europa League!

 

Eller att Dahlin kommer ut i mitten av första halvlek och kniper ihop benen och blockerar avslutet med knäna – så nära var MFF att inte gå vidare till Europa League!

 

Eller att norrmannen i FCM inte träffar bollen när han har tomt mål i första halvlek – så nära var MFF att inte gå vidare till Europa League!

 

Nu är MFF där, både tack vare och trots Marcus Antonsson och hans två mål på sex drömlägen. Jag hoppas Carlos Strandberg snart är tillbaka fullt frisk.

 

Vindheim var avgörande offensivt i dag men lika bra som han är där, lika dålig är han på andra sidan planhalvan. Speciellt en mot en. Och Safaris rutin till trots, MFF borde låta honom vila mycket i höst.  Däremot borde AC bara bli bättre och bättre ju längre säsongen varar. Det kan bli avgörande i allsvenskan: hans form och Carlos Strandbergs återuppståndelse!

 

 


About this entry