Hur smart är egentligen Janne Andersson?

Olof Lundh tycker Janne är smart. Fotbollskanalens chefskrönikör sätter också en massa vaga frågetecken på det där sättet som är så typisk för svensk sportjournalistik: devota hyllningar och små frågetecken i marginalen så man är säker på att få rätt – ur det än slutar.

 

Ingen kan ta ifrån Janne Andersson VM-succén, med det internationellt och meritmässigt sämsta spelarmaterialet en svensk förbundskapten någonsin haft. Är det därför han signalerat att han vill ha kvar alla gamla gubbar – för att han tror att samma ”medelåldringar” och ”överåringar” stapplar Sverige vidare till EM 2020?

 

För det måste vara det perspektivet Janne Andersson har – att nu använda spelare som också kommer vara med i startelvan om 22 månader. Jag tycker det är idiotiskt – jag lovar att Granen, Berg och Sebbe Larsson inte håller internationellt sommaren 2020 även om det är självskrivna för Janne Andersson.

 

Jag tycker de här gamla spelarna borde fått ett värdigare farväl när de gjort så mycket för svensk fotboll men Janne Andersson tyckte uppenbarligen att de fortfarande har mycket ogjort och övertalat dem att fortsätta spela i landslaget. Jag tror Janne Andersson har väldigt, väldigt fel den här gången.


About this entry