Fiasko på Friends

Sverige var inte så bra, Turkiet var direkt dåliga utan boll och med en annan forward än Marcus Berg hade nog Sverige avgjort UEFA Nations League-matchen redan i första. Sverige tappade det mesta av sitt offensiva spel efter att Ekdahl gick ut. Oscar Hiljemark var ännu en av dessa mediokra före detta elfsborgare som det finns på tok för många av redan i Blågult.

 

Turkiet spelade 3-4-3 efter 0-2, bjöd på jättelika ytor och store Pontus Jansson orsakade flera farligheter i andra halvlek varav minst ett mål. Och som han med all tydlighet visade på en nick första tio – han kan inte styra nickar, bara nicka hårt, och långt. Nu missade han målet med fyra meter, på fem meters avstånd, i princip ohotad.

 

Lustig och Lindelöf giganter var giganter i försvaret. Robin Olsen var duktig men borde tagit reduceringen i fall han stått rätt och förflyttat sig med avslutaren i sidled. Nu stod Robin kvar och avslutet blev alltför svår. Och Jimmy Durmaz som med boll ofta var underbar joggade dit och när han sklúlle blocka skotet så vände han sidan mot och lyfte på benens så att bollen te skulle träffa honom…

 

När sedan Janne Andersson favo Emil Krafth kom in tappade Sverige helt försvarsspelet. Han och Jansson tillsammans var inte så bra. Mycket märkligt att Backe haussade Jansson med tanke på hans misslyckade insats.

 

I övrigt, skrev om detta ett par timmar före matchen, Bakfylla på Friends.

 

 

 

 


About this entry