Tursam Therntriumf

Ett skott som Oscar Linner borde tagit och en nick mot hörnflaggan som studsade på ett motståndarben och in. Det var skillnaden mellan AIK och Norrköping i poäng men på planen, chansmässigt, var AIK klart överlägset.

 

Olsson var en centimeter eller två från att utnyttja Isak Petterssons ”dåliga högerfot”. De hade en boll i stolpen och efter 2-0 hade man flera gyllene chanser bakom Krogh-Gerson vars försvarsspel inte var så bra just då. Det var bara att slå bollen över honom så blev det farliga chanser. Jag hoppas han slipper spela här i fortsättningen.

 

Isak Pettersson gjorde mycket bra med händer men mindre bra saker med fötterna. Å andra sidan hade han två nya spelare på varsin kant och det var kanske orsaken till osäkerheten med fötterna.

 

Oscar Linner tvingades göra en säger en bra räddning. Det kunde ha blivit flera ifall David Moberg Karlsson släppt bollen ibland – som när han kunde rulla ut den till en helt ren Kalle Holmberg i andra men istället valde att springa in i fyra AIK-are.

 

Thern var OK, försvann ofta på grund av Abu medan Alexander Fransson och Andreas Johansson väl inte gjorde ett enda fel på hela matchen. Janne Andersson kan byta Seb Larsson och Fransson rakt över. Fast jag tycker inte det räcker för IFK. Jordan Larsson fick drygt 20 minuter men rörde väl knappt bollen förrän på övertid. Kalle Holmberg skapade inget och Simon Skabb spelade idag betydligt längre bort från straffområdet. Och när taktiken är att slå höga bollar in på en spelare som inte löper som en boxspelare och en annan som är typ 172 cm så gör man inte så många mål på inlägg.

 

Jättekul för spänningen i allsvenskan att IFK vann men det räcker inte till mer än en fjärdeplats ifall man inte börjar göra riktiga och mindre tursamma mål.


About this entry