Kryss är kanon!

Jag är en man som inte tror på sviter. Att förlora, vinna, göra mål, inte gjort mål på bortaplan mot lag med minst tre spelare födda vid fullmåne e t c i många matcher i sträck säger nada. Men det kan påverka enskilda spelare och lagets mentala status. Det är MFF:s hopp i kväll mo t Genk.

 

Belgarna är hemmafavoriter i kväll. Det ändrar inte de 19 eller 20 eller hur många matcher MFF nu spelat utan att förlora. Bland dem ingår till exempel kryss hemma mot Dalkurd och det där ungerska laget som var så kasst. Är det något att skryta över?

 

Däremot har sviten inneburit att det jag skrev i somras – ungefär efter de två tappade mot Dalkurd då alla MFF:s supporters skrev fan på väggen och menade att säsongen endast kunde räddas med framgång i Europa – att guldet fortfarande är målet och hatt det inte är speciellt avlägset.

 

Under sommaren spelade MFF verkligen som om varje match var den sista, som om verkligen säsongen gällde de här 90. Det var oroligt, ängsligt och fegt.

 

De senaste matcherna har MFF spelat med en helt annat självförtroende. Det syns på dem att de inte längre behöver vinna varje match för att hålla säsongen vid liv. Och då vinner man. Det kan räcka långt i kväll men jag tar absolut ett kryss, kanske även en uddamålsförlust så länge man spelar bra.  Jag sa ju att jag skiter i sviter…

 

Tyvärr tycker jag också att säsongens MFF har några brister som tidigare årgångar inte hade. Årets MFF är både bättre och sämre än tidigare upplagor men det avgörande lär bli målgörandet.

 

Sämre är främst ytterbackarna. Safari är alldeles för långsam för Europa numera. Bra med boll, säkerhetsrisk utan. Vindheim är bra med boll men kan inte försvara, varken fysiskt eller mental. Larsson är bra på att försvara men har i höst befunnit sig i någon slags offensiv obalans. Typ fem usla inlägg mot Östersund i lördags är en normal dagsranson.

 

Antonsson är OK men han kan inte på långa vägar matcha Strandberg. I fall MFF ska gå långt, eller åtminstone lite längre i Europa behövs en riktigt målskytt – Mackan i all ära men den ende MFF har numera är långtidsskadad.

 

 


About this entry