Rosenberg borde varit där, Dahlin var där tyvärr 2.0

Den onödiga tacklingen i en redan avgjord match blev avgörande i nästa, och kostade kanske MFF guldet.

 

Med Rosenberg i boxen hade alla inlägg kunnat leda till något  – nu skapades väldigt lite på inläggen och något mer på andrabollar och framförallt långskott men en ”nyforward” och en lite naiv och medioker Antonsson var inget som hotade Andreas Johansson den här kvällen. IFK Norrköping backade hem, MFF hade mycket boll, spelade sig snyggt fram till straffområdet men avsluten var med undantag för långskotten inte av den kvalité ett lag som ska vinna allsvenskan måste ha.

 

Vad som är tråkigt är att Rosenberg sällan spelar mot Norrköping – han tog ju ett helt oförklarligt rött efter fem minuter mot Norrköping i guldmatchen 2015.

 

Den andra förklaringen till förlusten var Johan Dahlin. Han skulle inte lämnat en sådan retur på 3-1 och sedan styrt ut avslutet på returen. Returen han släppte vid 1-0 var inte heller bra – det är närmaste en reflex men det kommer mitt på honom och returer ska aldrig, som vid 3-1 – släppas rakt fram. Han hade dessutom en helt feltaijmad utrusning i andra och till och med tajmingen vid straffen var mindre bra – han går till höger alldeles för tidigt. Vanligtvis ska målvakten läsa skytten, nu läste skytten målvakten för Johan Dahlin är inte en bra straffmålvakt. Han har dock andra kvalitéer men tyvärr var det bestående intrycket av gårdagens match att han borde gjort det bättre. Inga tabbar men som MFF-målvakt måste man kunna kräva mer av honom – liksom av Rosenberg.

 

Faktum är att Johan Dahlin inte varit så bra i höst – han var bättre i våras men under hösten har han gjort en del mindre bra matcher. En målvakt i MFF måste hålla högre klass än vad Johan Dahlin gjort.

 

IFK Norrköping vann och kan tacka Isak Pettersson för tre poäng. Dessvärre räcker det absolut inte till SM-guld. Kanske inte ens till silver, Sirius borta är ingen lätt match.


About this entry