24:e omgångens höjdpunkter: Uwes misstag, Blåvitts tur, målvaktsmod, Özcans ödesmatcher och rekordhållaren i inhopp?

Har någon spelare värmt mer än Kennedy Bakircioglu? Hans långa karriär är full av inhopp, troligtvis en av de mest inhoppade elitspelarna genom tiderna med tanke på de senaste åren i Hammarby och tiden i Ajax. Nu fick han kröna en av de allra sista inhoppen med en vacker frispark på hemmaplan. Så vill alla spelare sluta, om han nu någonsin tänker sluta. Har en känsla av att han tycker det är alltför roligt att spela fotboll alternativt inte vet vad han ska göra av sitt liv.

 

Tycker inte frisparken är helt otagbar från det avståndet men för att ta den bör man vara en bättre målvakt än de som finns i allsvenskan. Tom Amos har talang men inte så mycket mod eller erfarenhet. 1-0 målet är just ett utslag av bristen på mod – det som Johan Wilandh visar när han kastar sig framför fötterna på en blåvittspelare och tar bollen (eftersom Wilandh har bollen borde det blivit frispark till Hammarby).

 

Dessutom är det inte lätt att spela bakom ett försvar som Blåvitts fyllt av rädsla och ångest. Det märks tydligt när Hammarby är närmare 5-0 än Blåvitt en reducering. Finns uppenbara likheter med Dalkurd och Trelleborg som håller spelet väl uppe tills de släpper in ett första mål och sedan rasar det. Lustigt att den alltid lika okritiske Jon Persson som enbart värderar resultat och aldrig förmår eller vågar validera prestationen haussade Blåvitts försvarsspel just före 1-0 och hävdade att det var ”mycket bättre” än de senaste matcherna. När sedan Hammarby gjort 3-0 och var på väg mot fler så dissade Jon Blåvitt ordentligt men då var det ju så dags.

 

Försvarsspelet var genant och med andra ord har Blåvitt väldigt mycket tur med spelprogrammet som nu får årets lättaste hemmamatch mot redan avsågade Trelleborg. Vinst där och man återfå lite självförtroende.

 

Så är TFF:s Marco Johansson tillräckligt bra för att bli förstemålvakt i MFF nästa säsong? 1-0 är en klassisk tabbe och Ohmos skott i ribban måste han vara på. Är bara så när den går rakt ovanför honom från 20-25 meter. Tveksamt om man ska vara annat än andremålvakt i MFF nästa säsong – en kanonmatch mot Blåvitt är nog ett måste, åtminstone för min uppfattning ska ändras.

 

Fler tabbar – Kevin Stuhr Ellegård ska naturligtvis ta Paulinhos 1-0 (fotparader är underskattade) men sedan är han bra nere och på 2-0:an men orkar inte riktigt tippa den på andra sidan stolpen.

 

Fler fel? AIK:s straff till 2-0. Badjis många livsfarliga efterslängar som inte ens gav varningar.

 

Det var även omgången då MFF definitivt tappade guldet  – och man kan inte skylla på något, utom möjligtvis tränaren.

 

Lasse Nielsen skulle gjort två, Marcus Antonsson likaså. Jag tycker jag har fog för min kritik mot Antonsson oavsett att Dubbel-Anders tycker det är ett ”mycket bra” nyförvärv. Antonsson är OK som avbytare i brist på andra men han håller inte så hög klass som en startande forward i MFF ska göra. Haussade Traustasson efter förra hemmamatchen och tycker Uwe gjorde fel som inte lät honom starta istället för Marcus – tycker det var ett onödigt poängtapp som delvis berodde på fel startelva.

 

Kul att Bonke var bra men att börja haussa honom blir lite löjligt i en match mot så simpelt motstånd. Dessutom tycker jag han borde ha bytts ut betydligt tidigare eftersom laget konstant spelade på sista tredjedelen men hade en balans som om matchen var jämn fördelad över hela planen – återigen ett misstag av Uwe som blev dyrt.

 

Kul att Östersund vann igen, det överraskade mig. Likaså hur dåliga Djurgården är – känns som om Özcan har tappat det och inte blir kvar nästa säsong.  De har Norrköping borta och sedan derby mot AIK – krävs nog minst två poäng där ifall Özcan vill vara kvar. Två förluster gör 8 DIF-poäng på 8 matcher och då kan inte Özcan räkna med mer förtroende. Sedan sparkar man naturligtvis inte tränaren med tre, fyra ointressanta matcher kvar men inget lag har underpresterat mer än Djurgården, möjligtvis i konkurrens med Häcken.


About this entry