Framtiden för Bonke och Molins?

Här är två spelare med olika egenskaper som inte platsar i en startelva på deras ideala positioner. Vad gör man då? Jo man omskolar dem till en position där MFF har gigantiska problem. Problemen stavas Larsson och Vindheim. Jag vill se en ny högerback/wingback i MFF nästa säsong men allra  först vill jag se Larsson igen om Besiktas för Vindheim kan inte försvara, mot bra allsvenskt motstånd och absolut inte ute i Europa.  Jag räknar alltså med att MFF spelar 4-4-2 på torsdag för turkarnas omställningar är alldeles för snabba och högklassiga för tre högst stående, långsamma MFF-försvarare.

 

Till nästa säsong kan jag tänka mig Molins, eller Bonke, som wingback  – i båda fallen för att de har de primära egenskaperna men saknar en egen naturlig position – konkurrensen är alltför hård där de trivs bäst. Alltså: ge dem en ny roll, ge dem en alternativ roll för dagens fotbollsspelare måste kunna spela på flera positioner – friheten att röra sig över hela fältet (100x 65 meter ) är så mycket större säsongen 2018, inte enbart i Vellinge….

 

Molins ska ta Antonssons plats som forwardsreserv – en Molins i form och MFF hade fortfarande utmanat om guldet. Bonke då? Har Bonke en framtid i MFF? Kan Bonke spela högerback eller wingback? Har han farten? Vad han har är tryck i passningarna, bredsidorna med högern. Han läser spelet ganska bra och vinner många närkamper, på mitten. Fast att ha honom försvarade i eget straffområde skriker straffsituation. Bonke är en Adu fast sämre och dyrare – jag har svårt att se honom utvecklas så mycket mer på grund av dåligt spelomdöme och problem att hålla igen. Han går alltför tufft och omdömeslöst in i nästan varje duell och en dag kommer han börja samla gula kort. Och så är det den där snabbheten – har han den?

 

Jag har en känsla av att han måste ha många matcher och det kommer han inte få som innermittfältare i MFF där han blott är fyra och kanske bara femma nästa säsong. Alltså behöver han en alternativ position och den kan vara som wingback eller mittback bland tre. För hans nuvarande position som balansspelare är en ovanlig position i det MFF som sällan behöver en sådan – det är endast mot de bästa lagen i allsvenskan och ute i Europa och då håller Bonke helt enkelt inte tillräckligt hög klass. Men det glädjer mig mycket att han är en bättre fotbollsspelare än den vi såg mot Sirius borta och andra matcher förra hösten.


About this entry