Tur och otur jämnar ut sig

Kul men inte överraskande att MFF tog tre poäng mot ett så namnkunnigt lag. Det var inte mycket som talade för himmelsblått. Varken före matchen eller i halvtid men som jag skrev häromdagen.

 

”Det är inte självförtroende MFF-arna behöver, det är mod och stolpe in som krävs och jag tror det är en naturlig fortsättning på de två djupt frustrerande mötena med Giffarna och Norrköping. Bollen ska bara in, tur och otur jämnar ut sig och MFF har gjort sig förtjänt av lite tur.”

 

Visst var det en tursam seger. Vindheims misslyckade inlägg och sedan straffen som även den tar på en motståndare och går in. I övrigt skapade faktiskt inte MFF ett enda bra avslut medan Besiktas hade tre, fyra utmärkta lägen vars avslut Dahlin stod rätt på. Johan gjorde det bra och räddade MFF i första halvlek även om avsluten kom mitt på honom och att han släppte returer. Men halva målvaktsarbetet är att stå rätt i rätt ögonblick – något som till exempel gjort Buffons karriär till en evighet.

 

Vindheim var som vanligt mycket bättre offensivt än defensivt och hans första kvart var rent ut sagt dålig – Besiktas sökte ytorna bakom honom och fann dem. Men en spelare som fixar ett mål och en straff bör naturligtvis i första hand hedras. Men att som t ex Fotbollskanalen och säkert de flesta andra av fotbollsmedia idag tokhylla honom och påstå att ”en ny stjärna är född” är ju bara dumt.

 

Bachirou var fantastisk och de tre försvararna var väldigt duktiga, inklusive Safari som väl gjorde säsongens bästa match nu när han fick försvara huvudsakligen lågt och centralt. I Genk hade han en högre och mer lateral utgångsposition och hans mindre bra sidor exponerades ständigt. Nu såg han trygg och bollsäker ut – vann många viktiga närkamper och en-mot-en-situationer vid straffområdesgränsen. Skulle kunna räkna upp hela laget eftersom de kämpade så oerhört bra och den högljudda publiken skapade en fantastisk atmosfär.

 

Det var en fin himmelsblå höstkväll men på lördag klockan 15 är realismen tillbaka, på Bravida Arena. MFF måste ha minst en poäng, helst tre mot seriens kanske bästa lag för närvarande.


About this entry