Den biffige domaren

Derrick för tre år sedan – innan han verkligen började bygga.

I Serie A möts aldrig de bästa lagen förrän tidigast i omgång 6. I NBA startar de bästa lagen mot varandra i två matcher. Celtics vann enkelt mot 76:ers och mästarna Golden State Warriors hade inga problem med ett OKC utan Russel Westbrook. Av övriga är det endast Rockets och Raptors som ska räknas. Lakers och LeBron då? Jo det blir säkert 50 vinster i grundserien men de är högst trea eller fyra i väst.

 

 

Det intressanta är inte att GSW kommer vinna igen, speciellt när De Marcus Cousins är hel till våren. Som Draymond Green sa: ” Only age will get us”, Jonas Jerebko blir förste svensk att få en NBA-ring. Enda frågetecknet är istället vem som är bäst i öst? Raptors är främste utmanare till Celtics.

 

Det häftigaste under nattens två matcher var dock en domare. Derrick Taylor gör sin femte säsong och har alltid varit känd för sin fysik. Den här sommaren har han säkert lagt på sig ytterligare tio kilo muskler – här har vi en domare som säkert bänkar mest i hela ligan. Han är otroligt välbyggd och har ägnat axlar och överarmar mer tid än bröst. Dessutom så snabb att han var före spelarna vid snabba uppspel.

 

NBA är en föregångare på många sätt. Man har också chansen att se första veckans alla matcher gratis genom att testa NBA League Pass.


About this entry