En seg seger i korta byxor

Kalmar var just så giftiga som jag trodde. Faktum är att ifall de haft lite mer kvalité på några fötter hade de avgjort redan i första. Tänker främst på vänsteryttermittfältaren vars högerfot nog är det sämsta jag ett i allsvenskan sedan ett Södertäljelag var där.

 

Kalmar styrde, Nils Fröling spelade aldrig bollen till fristående lagkamrater och ändå vann man avsluten 11-5. I stället kvitterade Fransson på i princip sitt enda avslut i första halvlek för att mediokre målvakten Hägg-Johansson stod alltför långt in i målet och var rädd att kasta sig i stolpen. Det var ett bra, välinriktat skott men från 25 meter. Ska målvakten vara på och styra utanför.

 

Isak Pettersson räddade som vanligt Norrköping några gånger och sedan var ju Kalle Holmbergs nick, och Smiths passning ren poesi. Tänkte på van Persies nick i VM 2014 mot Spanien. Det var i princip det enda Kalle gjorde rätt i matchen men eftersom det innebar tre poäng så förlåter det allting annat.

 

Nu ska AIK möta MFF på Friends med både norrmannen och Adu avstängda. MFF har minst 50 procents chans på en trea och då är det bara tre pinnar kvar till AIK  – ifall Norrköping vinner mot Östersund. Och det är klart att man gör. Ett helt uddlöst ÖFK förlorade väldigt klart borta mot Häcken genom en rad misstag och dåliga passningar å egen planhalva – ungefär som Norrköping i första.

Konfektionsextra!

Varför spelade Simon Skrabb i handskar? Han här ju från typ Norrland, fast i Finland.

Har DMK seriens allra kortaste, mest strama byxor sedan Henrik Rydström spelade?

Efter matchen snackade Henrik Rydström om alla fel som gjorts tidigare, i klubben. Han var helt enkelt livrädd för att få sparken. Men han formulerade det ändå väl. Problemet är väl att de unga spelare som inte riktigt håller är de han utvecklat och nu plockat upp och gjort till startspelare. Henrik gör det för han tror de är framtiden, hans framtid. Dock tveksamt om Henrik är kvar i klubben nästa säsong.


About this entry