2018 års ”Allsvenskans Stora Pris”

En läcka har mailat mig vinnarna av kvällens fotbollsshow:

Årets allsvenska målvakt: Joshua Wicks, Sirius, Runner up: Nikola Petric BP Motivering: Lyfte hela klubben under vårsäsongen när han föregick med gott exempel. Klok, smidig, dominerade höjdspelet.

Årets allsvenska försvarare: Sebastian Ring Örebro. Runner up: Jörgen Horn Elfsborg Motivering: Teknisk, spelintelligent, placeringssäker och ett fotbollsmoraliskt föredöme genom att aldrig filma eller spela fult.

Årets allsvenska mittfältare: Emir Bajrami Runner up: De sex mittfältare Pimenta värvade som petades samtidigt med Pimenta. Motivering: Spelat färre matcher i rad än Sven Jonasson men ändå en snabb, fysisk hård mittfältslokomotiv. Har utvecklats mycket de senaste sju, åtta säsongerna. Seriens bäst betalde spelare, per minut.

Årets allsvenska anfallare: Yura Movsisyan Djurgården. Runner up: Någon av tränare Pimentas egenhändigt scoutade favoriter som dominerade skytteligan. Motivering: Billig, ödmjuk nära välgörenhets-lirare som levererade redan i derbydebuten mot Bajen.

Årets allsvenska tränare: Pimenta är självklar men jag vill även lyfta Özcan och Andreas Aim som helt utan resurser lyfte lagen av okända, unga spelare. Runner-up: Henrik Rydström. Hans svit är svårslagbar. Motivering: Resultaten talar för sig själv.

Årets allsvenska nykomling: Dalkurds organisation. Runner up: BP Motivering: En oförglömlig säsong kantad av publikrekord. Lyckades göra allt rätt redan från början. Går till historien som allsvenskans mest omtyckta lag genom tiderna.

Allsvenskans Stora Pris – Allsvenskans mest värdefulla spelare Erkan Zengin Hammarby. Runner up: Nabil Bahoui AIK Motivering: Motsvarade verkligen förväntningarna i 08-media. Kanske allsvenskans bäste spelare någonsin. Inte konstigt att CMore ville se de båda i VM-truppen. Var förmodligen skillnaden mellan kvarten och svenskt VM-guld.


About this entry