Isak, Jens, Seb, Jack, Alex, Linus, Kennedy och alla de andra vinnarna i Allsvenskans stora pris 2018

Ännu en läcka har mailat vinnarna och motiveringarna till kvällens fotbollsprisshow – här är 2018 års jurypriser till Allsvenskans Stora Pris:

Årets allsvenska målvakt: Isak Pettersson. Motivering: Pontus Dahlberg var bäst under våren och Kevin Stuhr Ellegårdh räddade Elfsborg kvar i allsvenskan trots några dippar. Isak var jämnast, lugnast och en del av äran ska tillskrivas seriens MVP. Men Isak trotsade också massiv kritik och en del av den kom på Maxitiotår. Ska bli spännande att se ifall Isak kan förbättra sig ytterligare – är inte alldeles säker på att han tar det naturliga steget upp i andra landslaget utan att vintertruppen kanske är hans max. Kanske sitter potentialen i huvudet. Runners up. Johan Wilandh.

Årets allsvenska försvarare: Per Karlsson AIK. Att släppa in så få mål med Robin Jansson bredvid sig är en prestation i världsklass. Runners up: Rasmus Bengtsson (de enstaka gånger han är frisk och inte spelar på sprutor). Å så Erik Johansson förstås med en annan tränare.

Årets allsvenska mittfältare: Alexander Fransson Norrköping kom tillbaka med snabbare bollbehandling och hårdare kropp. Gjorde dessutom flera avgörande mål. Runners up: Curtis Edwards Östersund. Den förre inhopparen är nu passningsnav, extremt löpbenägen utan boll och målgörare i brist på andra. Å Seb Larsson förstås.

Årets allsvenska anfallare: Linus Hallenius GIF – efter ett misslyckat decennium visade Linus att säsongen 2009 inte var en tillfällighet. Landslagsmässig i ett land som saknar landslagsforwards som kan annat än försvara och pressa högt. Runners up: Henok Goitom – SM-vinnarnas ende anfallare av klass. Han och Rosenberg
visar att inget slår klass – även om den är lstgammal.

Årets allsvenska tränare: Jens Gustafsson, IFK Norrköping. Både Richard och Uwe kom till ett dukat bord. Jens samlade ihop resterna av guldfesten 2015 och hade ”nära-guld-känsla” utan en enda riktig boxspelare. Runners up. Stefan Billborn.

Årets allsvenska nykomling: Jack Lahne – 16-åringen i BP ser väldigt lovande ut. Att spela som ensam forward i den åldern är ruskigt imponerande. Snabb explosiv och spelintelligent. Dessutom redan stark i kroppen fast han inte riktigt vet vad han ska göra av den alltid. Han hade kunnat vara 21 och färdig men är han verkligen bara nyss fyllda 17 är potentialen oerhörd. Liksom fallet Carlos Strandberg sitter potentialen i huvudet, och hos de agenter och rådgivare som vill mjölka talangen på pengar. Runner up: Eftersom han bara fick 76 minuter förra säsongen så är väl Arnor Sigurdsson att räkna som nykomling. Fick inte mycket mer speltid våren 2018 men tillräckligt för att värvas till Moskva och starta i CL. På topp. Där han gjorde granna mål men naturligtvis inte tillräckligt bra för att starta som forward i IFK och peta Simon Skrabb.

Allsvenskans Stora Pris – Allsvenskans mest värdefulla spelare: Kennedy Bakircioglu – har på egen hand, och från en plats långt bak på bänken säkert sålt ett par tusen hypade biljetter extra till höga och berusade grönvita hipsters per hemmamatch. Har också gett medelålders och frisyrdesillusionerade svenskar ett allsvenskt ansikte.
Runner up: Andreas Johansson – Styrde hela försvaret och när han inte var med föll hela laget ihop.


About this entry