Skitsvår lottning

Det enda viktiga med lottningen var att få sämsta tänkbara lag från pott 3 och 4. Så blev det inte. Tvärtom. Rumänien är rankade 24:a i världen och var överlägset bäst i pott 4. Norge bland de bästa i pott 3 och rankade 46:a i världen, före Ryssland. Plus då ett Lasse Lager-lag som vet hur man avväpnar Janne Andersson

Två lag gå vidare, spelar väldigt liten roll ifall man går till EM för fotbollsherrar som etta eller tvåa. Finns en liten chans som trea. Media tyckte det var jobbigt att möta Spanien – jag ser det som en fördel för Sverige kan ta poäng av Spanien hemma, det kan inte motståndarna. Ellerska inte kunna, ananrs är inte spanien spanien. Sverige kan också förlora 2 x 10-0 mot iberierna och ändå säkert kvalificera sig bara man är bättre än Norge och Rumänien.

Lettisk fotboll? Hur skämmigt är det inte att vara i pott 6 när Gibraltar och Färöarna är i pott 5? Hur är det ens möjligt att ett relativt stort land men påstod fotbollskultur hamnar efter de två ”länderna”?

Hur fan kan ett ängagäng som Polen vara i första seedningsgruppen?

Danmark fick som vanligt en löjligt enkel resa och ska bara som vanligt möta Irland – man mötte dem både i Nation League och för ett år sedan i playoff till VM. Ja också ett Schweiz på ”nedtur”.


About this entry