Jag och Ken Sema

En av de finaste sakerna med att gilla fotboll är att man kan följa en spelares utveckling, hens upp och ned, kanonmatcher och dåliga kakelisättningar. Som Ken Semas.

Från ratad i Norrköping till succén i Östersund, den fantastiska början i Watford tidigt i höstas och så nu debuten i startelvan efter några månaders anonymitet långt bak på bänken.

Sedan går det inte att komma runt hans stammande – för mig betyder det att jag håller än hårdare på spelaren, att jag önskar honom så mycket gott för varje intervju måste vara påfrestande. Och man märker hur han mår mentalt beroende på hur pass väl intervjun går. Åtminstone tror jag det: desto bättre match ju större risk för intervju men också större chans att orden forsar ut ur hans mun i en planerad ordning och rytm.

I går kväll tog han platsen som högeryttermittfältare och dominerade med läckra dragningar första kvarten. Han fullständigt ägde franske landslagsbacken (och f d Barça-spelaren) Lucas Digne genom tvåfotare och dragningar där bollen låg klistrad vid vänsterfoten. Han hade ett fantastiskt bra inlägg efter att Digne nästan fällt honom vid straffområdes linjen men Ken dök inte, stod upp, återfick balansen men Watfords skyttekung missade nicken grovt. Men det är sådant här som gör att jag beundrar Ken Sema så mycket.

Sedan gick det trögare, Everton gav Digne backup men Ken gjorde jobbet utan att kunna addera några farligheter. Efter en kvart i andra gick han ut och in kom Delafou – fd Everton och Barça-spelare. Inom loppet av fem minuter hade Watford vänt 0-1 till 2-1 och båda gångerna kom bollen från Delafou på högerkanten.

Det blev en konstigt match där Watford hade många domslut mot sig: ett offsidemål, en utebliven frilägesutvisning och så en fullkomligt felaktigt dömd frispark efter obegripliga sex tilläggsminuter. Digne satte kvitteringen i Fosters högra kryss.

Godkänt, och pålitligt defensivt jobb är ett OK betyg. Ken Sema kommer få fler chanser från start, speciellt som spelprogrammet är så intensivt i december.


About this entry