Håkan Jeppssons seger

För två veckor sedan skrev jag att ”det omöjliga upprepas ständigt” och gav MFF en bra chans. I kväll fick jag rätt. Jag trodde dock inte det efter 8 minuter och 33 sekunder då Rosenberg och Lasse Nielsen blockade var sitt givet mål. Jag fick se Johan Dahlin få avslutet på tilläggstid på vänsternäven och så det där missförståndet då Brorsson tvekar och bollen studsar i ribban. Jag trodde inte att MFF skulle gå vidare är de låg under med 2-0 för två veckor sedan. Så inte utan tur, kanske inte ens rättvist fast alltid rättvist med tanke på Quersmas fula stämpling. Det är egentligen exakt där MFF vinner matchen. Tur och ett våldsamt, korkat misstag. Jag tror det var Håkan som låg bakom. Nåt måste det ha varit så varför det inte omöjliga, det helt fysiskt omöjliga. Helt overkligt men det verkar ju hända mest hela tiden…

Det är svårt att haussa någon speciell spelare en sådan här kväll, Antonsson var oväntat snabb i jämförelse med långsamma hemmaförsvarare. Lasse Nielsen gjorde knappt ett enda misstag och inte heller Dahlin men bäst tycket jag Bachirou var. Kom alltid ut med bollen vid fötterna, hade ett tjogtal brytningar och säkert hundra passningar på läppen till lagkamraterna.

Det var en viktig seger för Malmö. För MFF, för Rosenbergs motivation vad gäller vinterträning och framförallt viktigt för svensk herrfotboll. Nu lär UEFA ge de andra svenska lagen cirka 20-25 miljoner extra, tack vare MFF:s avancemang. Cirka en miljon var till de allsvenska konkurrenterna, 300 000 .- per superliga lag och 50 000 – 100 000 till klubbarna i Division 1. Och skulle MFF gå ännu ett steg blir det än mer pengar.

Lottning på måndag.


About this entry