Sema, tavlor och seriefinal

I kväll kan Liverpool avgöra ligan – det gör de inte men det bör bli en spännande match som avgörs av målvakterna. Båda lagen vill pressa högt och vinna boll på motståndarnas planhalva. Nu kommer två av världens fem bästa målvakter förmodligen vara bland dem som har bollen allra mest i kväll. Kanske är det deras fötter som avgör kvällens match och därigenom ligatiteln?

En målvakt med mindre bra kväll var Newcastles slovenska Dúbravka – en oerhört grov tabbe beroende på dåliga, stela fötter som försvårade själva ”skopandet” och så en dålig en-mot-en-situation där Rushford bara behöver rulla bollen bredvid målisen. Pinsamt. Nu var ändå Man U mycket bättre men det är märkligt att en snart 30-årig EPL-målvakt inte har bättre teknik både vad gäller fötter och i en-mot-en-spelet.

Ken Semas första ligamål – en väldigt snygg halvvolley på uppstuds från 20 meter som innebar 3-2. Han spelade också snyggt fram, nej perfekt fram till 2-0 strax tidigare. Jo, det gjorde fem mål mellan 28:e och 40:e minuten…

Sema hade inget att göra med de insläppta målen och det är nu femte eller sjätte ligamatchen i rad han startar. Även om Janne Andersson inte gillar honom så blir det svårt att undvika honom till våren. Ken Sema hade kunnat vara skillnaden i VM. Nu valde Janne i stället Durmaz. Ska bli spännande att se ifall man fortsätter välja Durmaz…

Engelske ”expertkommentatorn” i den matchen var en av de sämsta jag hört de senaste säsongerna – och det inkluderar CMores svenska uppsättning. Oerhört pro-brittisk och negativ eller förringande vad gäller alla icke-brittiska spelare. En grexit-kommentator som säkert förstärker de engelska tittarnas nationalism.

Efter två tursamma 1-0-segrar mot bottenlag hade miljardärerna från västra London inte lika mycket tur i går mot nedflyttningshotade Southampton. Inget dåligt lag men med fler stjärnor än kvalité och en sub-par-målvakt med dåliga nerver som alltid gör små eller stora tabbar. Jag vet inte om Kepa har dåliga nerver men den sortens misstag han gör brukar alltid bero på dålig mental koncentration. MFF kommer inte vara chanslösa.


About this entry