Traditioner är till för att brytas

Jag håller på att skriva klart mina bokmanus, ni har märkt det på hur få texter jag lagt ut här. Manus tar nästan all tid men jag ska ändå försöka skriva lite nästan varje dag. Kanske kortare texter, fler länkar och frågor istället för analyser.

Det blir t ex ingen kommentar till Vinterturnén, mer än att jag inte kan fatta att Robin Jansson är med. Lika lite som jag fortfarande inte förstår vad till exempel Franz Brorsson och Peter Abrahamsson gjorde på den förra. Ja eller Robert Gojani – en kille som inte platsade i ett allsvenskt bottenlag men däremot i Janne Anderssons landslag. Ska vi fortsätta? Pa Konate, Per Frick och Alexander Jeremejeff är väl inte heller spelare som fått sitt riktiga internationella genombrott än, ja förutom då hos Janne Andersson.

Jag hade förstått Janssons upphöjelse ifall han hade något bra som kunde utvecklas till att bli internationellt gångbart: som en driven teknik, eller snabbhet eller ja, vad? Nu skall jag inte dissa Robin alltför mycket – tycker hans resa är häftig men speciellt bra fotbollsspelare ser jag fortfarande inte honom som.

Det är mycket med Janne Anderssons uttagningar som jag inte förstår men han levererar resultat och det är när allt kommer omkring det viktigaste. Så ”I rest my case”…


About this entry