Christian Eriksen (och Neymar) till Madrid?

Verkar fullt logiskt. Han är en ”provinsrøv” från den jydska, före detta färjestaden, Middelfart vilken har Oskarshamn och Habo som vänorter. Men Christian Eriksen behövs ändå i Madrid. Inte så mycket som spelare utan som symbol för klubbens vilja och makt att ställa saker tillrätta.

Madrid är desperata och vill ersätta världens officiellt bäste spelare 2018 med en hyfsat duktig, nästan identisk dansk. Logiken består av att Luka Modric är en ordinär spelare som inte kan lyfta laget när det behövs. Han vill så gärna, man ser det på matcherna men det blir inte mer än till blockade skott och passningar till spelare som är så desperata att de redan sprungit offside innan Modrics sublima passningar når dem.

Inte heller Eriksen kan lyfta Madrid men det vet de ju inte om än. Mot den offensive Middelfart-mittfältaren metamorfos talar det faktum att Madrid kommer satsa på cuperna och i CL och där får de inte använda dansken. Så troligtvis blir det ingen övergång förrän i sommar, ifall nu inte Madrid fortsätter torska.

Sedan tror jag också att Madrid är väldigt, väldigt sugna på Neymar. Att plocka en ex-azulgrana är det bästa Madridpubliken vet och troligtvis måste PSG/Qatar släppa brassen eller Mbappé efter UEFA:s kommande dom. Jag skulle välkomna övergången. Brasilianska spelare har till skillnad från argentinska (och de från Uruguay) en förmåga att spela av kontrakt och bara sätta ut skorna så fort pengarna är på banken. Jag är övertygad om att Neymar på lång sikt är en närmast obeskrivligt stor plopp som Merengue. Dessutom hade övergången gett ”El Clásico” lite nytt, nödvändigt bränsle.

Har haft den stora lyckan att se Madrid i två matcher nu, 2-2 borta mot bottenlaget Villareal och 0-2 hemma mot Real Sociedad. I båda har de spelmässigt varit överlägsna men tvingats jobba i uppförsbacke efter att ha släppt in mål i båda första fem minuterna. I båda har de även skapat chanser men saknar riktig boxspelare som kan förvalta chanserna. Då spelar det ingen roll att man har fyra, fem världsklasspelare på plan. Nye unge Vinicius kan säkert bli topp 3  (jo på allvar – han påminner om en ambitiös Neymar) men han är ingen boxspelare i dag och hans klena lekamen kan verkligen inte bära ett stjärnlag som just nu inte består av annat än stjärngrus. Madrid spelar i ett moln av stoff och damm.

Santiago Solari, den mycket sympatiske och litteräre, argentinske manager, kan mycket väl hotas av de mycket långa knivarna redan nu för Madrid har tre mycket svåra matcher den kommande veckan. Först Leganés hemma i första åttondelen i Copa del Rey redan i kväll och laget från Madrids fattiga förorter vill inget ABSOLUT inget hellre än förödmjuka de rika knösarna i andra delen av stan. Sedan
Betis borta på söndag vilket alltid är en match men väldigt starka känslor och så Leganés i returen. Åker man ur cupen och inte vinner i Sevilla är Solari troligtvis en ex-manager.

Madrid är redan 10 pinnar efter Barça som för närvarande lever mycket på Messis genialitet. Mot Leganés borta var det hans oräddhet, kvickhet och fantastiska balans (ja och lite bollkänsla på det) som räddade serieledarna. På Colusseum är hemmalaget väldigt bra även om ligapositionen inte skvallrar om det. Leganés problem är A: att han tar alltför många varningar och utvisningar och B alla oavgjorda.

Det sistnämnda är samma problem som Athletic Club och Valencia har i botten, 10 kryss på 18 matcher funkar inte. I det sammanhanget är det lustigt att notera att de lag som kryssat minst, alltså haft störst fördel av de tre poängen är Madrid och Espanyol. Med andra ord kunde Madrids läge, 13 pinnar över nedflyttningsstrecket, ha varit ännu sämre. Välkommen Christian!!!

Ps Det spekuleras i Mourinho och Madrid. Som culé skulle jag älska en återförening men det kommer aldrig ske. Det är alltför mycket ont blod mellan dem.


About this entry