Är det omodernt med resultat?/ Uppvärmnings-VM och gubbhandbollsförbundens inkompetens

Från IHF:s mästerskapssite. Se vidare http://www.handball19.com/en/MEDIA/

Visst är de lika som bär: Handbolls-VM och Bandy-VM. Det känns som om det pågående Herr-VM fortfarande enbart omfattar Europa. Sverige och Danmark spelar i tät följd tre, fyra uppvärmningsmatcher mot ickeeuropeiska lag (motstånd tycker jag är en överdrift) och sedan börjar mästerskapet på riktigt.

Jo jag vet att svenska ”experter” varnat för alla lag Sverige utklassat – trots en andrahalvleks-hybris i första matchen så glider man faktiskt igenom gruppen. För att bevisa min tes försökte jag kolla in resultaten hittills i Danmark och Tyskland. Svenska handbollsförbundet hänvisade till appar för de egna matcherna och för mer info till den officiella hemsidan – fast där är bara en massa nonsens i form av highlights, biljetter, fanszones e t c. Ge mig de förbannade resultaten och ställningen i grupperna! Varför ska det vara omöjligt?

Jo jag vet att det finns externa hemsidor med bara resultat från allt möjligt, plus en massa reklam men jag villa ha fakta från grisens egen mun, så att säga.

Varför resultat och tabeller blivit så ointressant i dagens herrhandboll vet jag inte men kanske har det med bilden som den officiella VM-hemsidan använder till att illustrera ”MEDIA”. 15-20 män i medelåldern. Likadant på tåget till Köpenhamn i fredags eftermiddag: massor av svenska män i 47-årsåldern med gubbamage, dålig hållning och fula kläder.

Mer legitima slutsatser är att de involverade räknar med att just de europeiska lagen är överlägsna och att det i praktiken redan är avgjort vilka som går vidare efter uppvärmnings-VM. Därför är resultaten ointressanta. Eller är de som sköter handbollens media så här märkligt inkompetenta? Eller att de ansvariga i de olika förbunden – är inkompetenta och därför köper externa tjänster som inte besitter nödvändig lägstanivå- kompetens? Under alla omständigheter tycker jag det är väldigt pinsamt för gubbhandbollen, oavsett om man låtsas att det är en världssport eller endast ett mästerskap för de gamla idrottseuropeiska kolonialmakterna.


About this entry