Brutala, upphaussade Chelsea

Utspelade, igen. I går lekte Arsenal bort Chelsea första kvarten. Var 1-0, kunde varit 3-0 och i princip skapades alla chanser på fasta situationer. Arsenals mittbackar slet sig loss och löpte starkt in i straffområdet varje gång. De gjorde ett mål men borde nog gjort både två och tre.

Målvakten Kepa imponerade inte. Fick en boll på sig, stod fel på första även om han inte kanske kunnat rädda Lacazetts mål. Passiv, på alla sätt. Dålig rörelse på fötterna, bristande mod i knoppen. Jag tror han är mycket bättre men nu ser han ängslig och orolig ut bakom en ålderstigen backlinje som stinker stelhet och osäkerhet.

Koucinys skruvade axelskarv upp i krysset är ett mål vi nog bara får se en gång i livet. Totalt surrealistiskt, speciellt som passningen var ett misslyckats skott med skenbenet från mittbackskollegan.

Chelsea skapade en del farligheter på offensiva fasta – framförallt för att de spelar så fult och utnyttjar alla möjligheter att fuska. Värst är naturligtvis David Luiz som gärna sätter upp armar och armbågar i nacke och hals på de som markerar honom. Han screenar också väldigt hårdhänt – flyttar helt enkelt på täckande försvarare med knuffar och rena, orena, brottningsgrepp. Det känns som om MFF-spelarna borde träna lite kampsport före mötet i Europaleague så de inte låter sig hunsas och fysiskt förnedras av det brutala londonlaget.


About this entry