Han ger lögner och oansvarighet ett ansikte

Kim Källström säger ”att man inte ska tro på allting man läser i medierna”. Det är sant men det är inte enbart det lästa ordet som kan slinta på sanningen. Det är även sant att man inte längre ska tro på något som TV-kommentatorn och fotbollspamps-aspiranten Kim Källström säger.

För det är klart att när Kim Källström hävdar att det är bra och viktigt att Herr-VM i fotboll år 2022 spelas i Qatar vet han också att det är en av de mest korkade besluten någonsin. Ett beslut som enbart togs tack vare enorma mutor till gruppen av korrumperade FIFA-gubbar som Kim så gärna vill bli del av.

Den före detta fotbollsspelaren Kim Källström är inte så korkad att han inte vet att över 1000 gästarbetare dött under VM-byggnaderna, att det är oansvarigt att spela fotboll i sådan hetta, att det är ett dyrt, avlägset, närmast alkoholfritt land utan fotbollskultur som kommer skinna de riktiga fotbolls-supportrarna. Kim Källström är inte heller så korkad att han inte vet att vägen till att själv bli en maktfullkomlig, korrumperad FIFA-delegat innebär att man måste ta ställning. I det här fallet för korruption, lögner och falskhet, mot fotbollen, supportrar, hälsa och moral.

Jag tycker Kim Källström varit en duktig kommentator i TV. Jag har berömt honom här på bloggen många gånger. Jag förstår att han inte vill vara kommentator hela livet men varför de ambitionerna innebär att han måste sälja sin heder förstår jag inte riktigt.

Grattis Kim, du har nu lyckats ge karriärkåtheten ett runt och lite småplufsigt ansikte! När det kommer till moral. uppriktighet och sanning är och förblir du en vänsterback.


About this entry