Pellegrinis basketinfluerade frisparksvarianter gav poäng

Det är inte linjedomarna som ska avgöra EPL men i går var det nära. Liverpools mål föregicks av en solklar offside, tre meter från linjedomaren. Den andre domaren släppte sedan en offside i de sista sekunderna då Origo med lite småklumpig, omständlig pendel ombesörjde så att friläget blev ett lamt avslut mitt på Fabianski.

Det andra anmärkningsvärda var West Hams frisparksvarianter. Genom att en spelare tog långa löpningar runt klungan av spelare och hans lagkamrater på basketvis screenade fick de tre nära frilägesliknande avslutsförsök. Den det blev mål påminde lite om Brolins mål mot Rumänien i VM 1994. Den ständigt haltande målskytten fick hjälp av en lagkamrat som tog livtag på målskyttens markerare. Överlag var det många, många livtag och armlåsningar i nästan varje närkamp.


About this entry