Har John Wall drulleförsäkring?

John Wall är en av de högst betalda idrottarna i världen. I går avslöjades att 28-åringen kommer bli den högst betalde kroniske rehabpatienten i historien.

Nyligen gav Washington Wizard guarden ett femårskontrakt på runt 350 miljoner svenska kronor per år. De gjorde det trots att Wall opererat båda knäna och ständigt lyckats misskötta operationssåren som grovt att han fått inflammationer där.

Hans senaste skada var hälen i december som opererades vilket betydde rehab fram till sommaren. Varefter han nu utan sin skyddssko ”ramlade i hemmet” så att akillessenan brast. Nu väntar rehab i 12-15 månader, minst. Med tanke på att han är en kort spelare som lever högt på spänsten och explosiviteten i just akillessenan är det troligt att hans karriär över för en opererad akilleshäl är i princip aldrig lika bra och stark som en oskadad.

Det finns idrotter där du kan kompensera bristande spänst och snabbhet – det gäller knappast korta basketspelare.


About this entry