El Clásico – redan i kväll

Första semifinal i Copa del Rey. Tror inte Barça och Madrid möts i cupen sedan Mourinhos tid då Madrid vann överraskande och jag satt i köket med min helt färska flickvän och mådde märkligt. TV:n var påslagen med lågt ljud – jag var både nyförälskad och ångeststinn, tvungen att låtsas att det verkligen fanns viktigare saker just då än cupfotboll på tv.

Samtidigt som vi förde lågmälda förtroliga samtal inklusive kramar och sammanflätade fingrar försökte jag tolka de svaga kommentatorsljuden från det andra rummet. Jag minns att Malin undrade varför jag nästan viskade…

Lyckligtvis är min nuvarande flickvän culé, dessutom boende i Köpenhamn så det kommer inte uppstå någon lojalitetskonflikt i kväll. Men det påminner mig om att jag inte gett henne någon halsduk än, en ”bufandalös” flickvän är ett dåligt omen.

2-2 mot Valencia hemma i genrepet kunde både blivit seger med tre, fyra bollar och förlust. ”Che” som de vitskrudade semikatalanerna kallas, försvarade sig bra, hade tur framför egen kasse men även otur framför Ter Stegen som tvingades göra flera utmärkta räddningar. Barça är väldigt sårbara för snabba omställningar…

Força Barça.

Ps Returen är den 27 februari och sedan möts de återigen i Madrid den 2 mars…


About this entry