Bachirou och första 90….

Första 90 var magiska. 90 sekunderna alltså. Då kändes det som om MFF på allvar kunde hota, skulle kunna göra mål och gå vidare. Chelsea gjorde misstag. MFF:arna, var en tiondel alltför sena för att kunna utnyttja dem fullt ut. Hörnvarianten efter 75 sekunder där Rasmus Bengtsson vid bortre stolpen inte nådde bollen hade blivit mål ett par veckor senare in på säsongen. Hade Chelsea vunnit boll lika högst upp, som MFF gjorde i första, hade de gjort tre, fyra mål till.

Efter inledande 90 det fick Chelsea börja rulla. De skapade inga chanser förutom Lasse Nielsens misstag. Barkley gör mål trots att han drullar med bollen, Dahlin är lite sen ut i den situationen.

Sammanfattningsvis en fantastisk insats av MFF i första tävlingsmatchen. Hade man haft lite mer tur hade det kunnat bli oavgjort. Det kan bli så även i returen, då kommer Sarri vila fler stjärnor.

En sak står ut – Bachirous värdeökning och garanterade försäljning. De klubbar som gillar hans fantastiska passningsfot har troligtvis känt att han är alltför liten och klen. När de nu ser honom mot Chelsea (och alla som är intresserade ser just den här matchen) upptäcker att han vann nästan varje duell och 50/50 boll. Speciellt i mitten av andra där han bland annat kommer ur i tre på varandra följande motlägg med bollen. Mot några av världens bästa duellspelare. Jag är galet imponerad av Bachirou. Ge honom en lika bra match även i returen och MFF bör kunna få minst 60-70 miljoner för honom i sommar. Det blir en bra payback av Europa League.


About this entry