Elitmålvakt utvisad för armbåge

Att ställa sig framför fotbollsmålvakten och försöka hindra honom att röra sig, speciellt armarna, är ganska vanligt i lägre divisioner. Naturligtvis är det frispark till målvakten. Därför kan det tyckas anmärkningsvärt att domaren visar ut den österrikiske målvakten i Kilmarnock när motståndaren försöker hindra honom vid en hörna, en solklar ”interference”.

Men vanliga regler är inte alltid applicerbara när motståndaren är Rangers på Ibrox och det är åttondelsfinal i skotska cupen. Nu vinner Rangers till slut 5-0 efter att Bachmann fått rött direkt i 25:e minuten vid ställningen 1-0 för att försökt att få lyfta sina armar. Dessförinnan ( i första minuten)  hade Kilmarnock en hundraprocentig straff som domaren viftade bort.

Det är uppenbart att Rangersspelaren filmar när han känner armarna mot sitt ansikte men ställer man sig och trycker sig mot målvakten så att han inte ska kunna lyfta armarna får man kanske vara beredd på någon form av beröring?

Om vi jämför ett par armar i ansiktshöjd, Bachmann är trots allt målvakt och han försöker bara röra sig ska jämföras med de anfallare som stämplar målvakter genom att försöka nå bollar på marken mellan dem och målvakten. Jag ar aldrig, aldrig sett en stämpling på målvakten resultera i rött kort medan det ute på planen är helt accepterat att liknande vårdslösa stämplingar innebär utvisning. Och detta är år 2019 och vi har spelat fotboll i 150 år. Ändå är inte alla jämlika inför domaren.

 


About this entry