Konspirationsteorin som kan rädda MFF

För andra året i rad möter ett medlemsägt allsvenskt lag en världsberömd Londonklubb i Europa Leagues sextondelsfinal. Häftigt. Likheterna slutar dock där.

Östersund hade förlorat sina bästa spelare när de mötte Arsenal men de gjorde det i vintertemperatur och på en märklig hybridmatta som grovt favoriserade hemmalaget. Inramningen i övrigt var dock inte större hjälp: frenetiskt klappande från grova vantar och handskar, de fåtaliga åskådarnas rop och ramsor försvann i vinden bort mot Frösön.

När MFF i kväll möter Chelsea har man om inte förstärkt så i alla fall inte tappat spelare, de har bara blivit ännu äldre. Stadion kommer gunga av sånger på skånska och käcka hejaklackar men underlaget av helt nylagt hybridgräs är lika ovant för båda lagen. Dessutom är det nära-vår-temperaturer i Malmö i dag.

Resultatmässigt tror jag MFF:s sista chans försvann i Manchester i lördags. Min förhoppning var att det ganska stabbiga försvaret skulle kunna behålla sin hybris och överraskas av MFF:s snabba omställningar, ungefär exakt så som Bournemouth gjorde för två veckor sedan. Men efter 0-6 mot Uwe Röslers favoklubb har Chelsea ägnat veckan åt måttfull krisbearbetning istället för mörkblå hybris. Chelsea är tvungna att vinna i kväll för att återupprätta sin heder och relativa anseende. Det enda jag kan tänka mig numera talar i MFF:s favör är möjligheten att spelarna vill ha bort manager Maurizio Sarri så fort som möjligt. Den chansen serveras på guldfat i Malmö. En nätt men djupt frustrerande uddamålsförlust här och Sarri får sparken innan spelarna når duscharna på Stadion. Sedan kan Chelsea vända i cupen mot Manchester United på lördag och besegra MFF stort i returen, kanske. Det är under alla omständigheter en konspirationsteori som skulle gynna samtliga inblandade, utom manager Sarri och hans stab. En dolkstöt på Stadion – visst låter det härligt!


About this entry