Därför vägrade Kepa byta!

Låt mig först framhålla det rättvisa resultatet – Chelsea ville inte spela fotboll under större delen av matchen. De satsade nästan uteslutande på att filma till sig frisparkar på Man Citys planhalva som domaren gav dem genom hel matchen – oavsett om det var frispark eller inte.

 

Kepa har liksom David Luiz filmat och fejkat småskador, eller bara maskat – under hela matchen. Speciellt var det lyckat en gång då Man City tryckte på och Luiz fick ett avbrott på drygt en minut på grund fejkad huvudskada. Efter det släppte Citys tryck.

 

Självfallet är inte Kepa skadad eller har kramp. Han gör det för att maska. Varför ingen kan kommunicera det här med bänken och huvudtränaren är märkligt. Precis som det är märkligt att Sarri inte berättat att ifall det blir straffar och han har ett byta kvar vill han ha reservmålvakten Willy Caballero på plan. eller att någon spelare förmedlar den informationen. Det är alltså inte ett missförstånd utan flera, beroende på att tränaren inte är van att kommunicera sina beslut utan bara bestämmer, utan att berätta för spelarna. Det är dålig ledarstil, det är Sarris ledarstil och troligtvis det som gör att han kommer få sparken. Snart.

 

För troligtvis är det så – Sarri vill ha in Caballero, inte för att Kepa är skadad utanför att Sarri tycker Caballero är bättre. Vilket han troligtvis är. Han har tagit 11 av 28 straff i karriären. Han har dessutom tränat straffar med Man Citys straffläggare i många, många år. Svårt att tänka sig någon bättre. Kepas facit är 4 räddade av 17.

Kepa släpper in en straff av Kun Agüero som han måste ta nu när han går åt rätt håll. Sedan gör han en fin räddning direkt efter men hans hybris går inte att ta fel på. Blir spännande att se vem som står mot Spurs i ligan på onsdag. Om Sarri har kvar jobbet.


About this entry