Studsar tillbaka?

Studsen var inte lätt i Tipshallen. Bollen flög upp hårt och högt. Och då den var på plasten fastnade den ibland. Så jag förstår MFF:arnas frustration men det är ingen förklaring.

 

Varför MFF förlorar mot superettanlaget Öster och troligtvis åker ur svenska cupen på lördag berodde på dålig inställning och bristande talang.

 

Varför Carlos Strandberg nästan hela tiden ser loj och ointresserad ut förstår jag inte. Han verkar bara glida omkring, tar någon löpning med boll då och då men utan boll är han nästan så där obehagligt frånvarande – nästan som människor med psykiska problem kan försvinna in i sin bubbla och inte nås. Varför vill han inte mer när han får chansen?

 

Anel Ahmedhodzic slog två fina crosspassningar men var i övrigt en klar säkerhetsrisk. Hade svårt med positionerna, glömde bort att markera och hade sin längd till trots dålig nickteknik. Jo jag vet att han inte fyller 20 förrän om en månad men så här tafatt och bortkommen får man inte vara i tävlingsmatcher med representationslaget.

 

Adi Nalic är ännu yngre, kom in i slutet och rörde sig även han helst inte utan boll. Och blir man siste man måste man vara mer beslutsam och inte rädd. Kändes osäker och bortkommen.

 

Sedan finns det andra detaljer som inte var bra, domaren borde beivrat Stefan Karlssons ständiga fasthållningar – de sex, eller sju frisparkarna borde naturligtvis gett ett tidigt gult men det är inte därför MFF förlorar.

 

Så kan MFF studsa tillbaka på lördag, eller har den nedåtgående spiral jag varnade för i förmiddags redan inletts?


About this entry