Fotbollskommunikatör finnes

Det är många svenskar därute som skulle behövs en bra kommunikatör. Och ett par intensivlektioner i mediarelationernas ”do and dont’s”.

Kan någon förklara varför inte förbundskapten Janne när han presenterade truppen berättade att VNL väntar barn och kanske ansluter, kanske inte kommer över huvud taget?

End of story. Alla hade respekterat det: inga spekulationer, ingen svekdebatt, inga krystande, mörkade förklaringar, inga hatmail eller tusentals frågetecken, onödiga frågor och tidsspillan för FK Janne. OK, hatmailen hade nog kommit ändå men när det blev det fel att vara rak och tydlig? Varför har alla i fotbollsvärlden pressade politiker som förebilder vad gäller mediekommunikation?

För övrigt grattis till Lill-Vigge mamma och pappa.

Sedan nästa svekdebatt och troligtvis den med mer kräm och substans. Men ändå samma otydlighet. Det påstås att en orask till Forsbergs ilska är att bytet var planerat men spelaren fick inget veta.

Lika konstigt det. Eller så är det ett rykte som spridits av Foppas kommunikatörer för att göra Janne tillsyndabocken, inte spelaren som åker hem och surar och eventuellt spelar i helgen. Jag hoppas Foppa förstår att man inte kan lämna landslaget och skylla på skada och sedan spela med klubblaget till helgen. Då har man ju ingen anledning att återvända, eller bli uttagen.

Vad gäller fotbollslandslaget har jag varken sett eller hört något utan tillbringat en fodboldsløs uge i CPH. Men jag lägger upp en analys av Norgematchen i kväll!


About this entry