Tursam poäng

En riktigt dålig landskamp med två försvar som totalt krackelerade. Liksom domarkvartetten. Norges mittbackar var oerhört dåliga med massor av felbeslut. Sverige mittbackar var inte riktigt lika dåligt men fick alldeles för lite hjälp av sina mittfältare.

Sverige var bättre borde vunnit men passningsspelet led av den dåliga planen. Och alla Sveriges mål var groteskt tursamma. Claesson var över gränsen efter Granens riktigt usla straff. Kvitteringen en misslyckad block och trean en styrning med låret. Med tre sådana turmål kan inte Sverige klaga på en poäng på bortaplan mot huvudkonkurrenten om andraplatsen efter Spanien.

Sveriges försvar hade problem. Granen är väldigt långsam och dysfunktionell utanför straffområdet. Helander en verkligt duktig passningsspelare men stod och tittade boll i tredje. Augustinsson uppträdde helt oacceptabelt vid tvåan liksom Kristoffer Olsson. Han skadades dessutom för att han inte vågade gå in med kraft i en fifty-fifty-duell. Men med boll är han duktig liksom Albin Ekdahl. Bland negativa försvarsinsatser måste också Robin Olsen nämnas. Inte lika säker och dominerande som han brukar i landslaget.

Tyckte Ekdahl var bland de bättre svenskarna. Liksom Krafth som överraskade positivt. Claesson, Quaison och Alexander Isak måste också få godkänt!


About this entry