I går scenen, i dag graven

Skärmavbild 2019-03-28 kl. 07.18.29”Nossa Chape” (Vårt Chapecoense) vann stora jurypriset vid den nyss avslutade Fotbollfilmsfestivlen i Berlin (världens i särklass äldsta och största). Filmen börjar den 28 november 2016, dagen då det brasilianska mästarlaget skulle flyga till Columbia för finalen i det Sydamerikanska klubbmästerskapet. De kom aldrig fram. Det är en gripande film om vad som hände före, under och framförallt efteråt. Fast tragedin slutar inte med filmen. En av de som överlevde flygkatastrofen var den brasilianske journalisten Rafael Henze. I förra veckan stod han på scenen i Berlin och introducerade filmen. Nu meddelar min vän Svend Rybner att Henze flög tillbaka till Brasilien och men dog blott några dagar senare i en hjärtattack.

Livet är alltför kort för 0-0.         Skärmavbild 2019-03-28 kl. 07.19.10


About this entry