Plats 15 och 16: Sist och sämst

Ifall man har många tekniska, individuella spelare som hellre uttrycker sig med boll än utan måste det balanseras av några tunga, stabila, långsamma spelare med rötterna i en gammalsvensk ”sparka-tackla-spring-tradition”. När den balansen lyckas blir det som Östersund. När den misslyckas blir det som i AFC, Dalkurd, Assyriska, Syrianska e t c.

I Falkenberg är balansen lika dålig men lutar åt andra hållet. Förra gången de var uppe fanns en del talang. Den är borta nu, det är bara Superettanfotboll för hela slanten och det håller inte här.

Sportbladet har tagit ut gamle ytterbacksreserven i HIF Gustav Jarl som vänsterytter i en tremannakedja för AFC. Blir spännande att se om Sportbladet får rätt. Överhuvudtaget är det många av Henrik Larssons fynd i de här två lagen vilket faktiskt säger ganska mycket om Henrik Larsson. Förutom Jarl och Jesper Björkman är det Calle Johansson, Wede, Hampus Nilsson och säkert någon jag förträngt.

Reducera allsvenskan till 12 lag!


About this entry