Platserna 14-11: Undvika kval

Har alltid gillat Kebba Ceesay, höll svensk landslagsklass före Polen. I Alvbåge får Sirius äntligen en hyfsad målvakt. Gedigen hårt arbetande centrallinje. Eftersom man inte lär göra många mål utanför fasta tror jag Sirius blir sämst i allsvenskan på spelmål. Ja, det var väl allt ifall inte Elias Andersson och Sam Lundholm äntligen närmar sig den stjärnstatus de tillskrevs som juniorer. Svårt att se Sirius som annat än kvallag.

När en allsvensk klubb värvar i sista minuten känns det desperat. Som Agon ”Ålen” Mehmeti, MFF:s skyttekung guldåret 11 mål för åtta år sedan. otränad, klubblös och av de förra klubbadresserna och statistiken inte längre så hal och svårmarkerad. Är det Marcus Birro som värvat honom?

Örebro har redan ett överårigt lag kryddat med några uppflyttade akademispelare. Det är inte heller ett bra tecken. Visst kan någon av de unga utvecklas men det är de gamla som ska dra lasset och att 35-årige Nordin är med där känns inte förtroendeingivande. Det är inte enbart det att sex, sju startspelare är 30 år, de såg gamla, tunga och trötta ut redan förra säsongen. Som vanligt får man lita på fysik, en svårspelad hemmaplan. Jag tror att Örebros säsong hänger på de ”medelålders”. Filip Rogic och Michael Omoh. Det verkar jag vara ganska ensam om.

Blåvitt har ny målvakt – han måste vara bra för annars kan den blöta Gais-och ÖIS-drömmen bli sann: Superettanderby mot Blåvitt. Enligt tidningarna ska man spela med en trebackslinje som känns väldigt långsam. Och wingbacks som egentligen är innermittfältare? Kharaishvli är seriens mest överskattade spelare och stackas Robin Söder en ung pensionär på utflykt. Lyfter Karlsson Lagemyr kan IFK bli 10-11:a – det vore en framgång.

Alla dissar Kalmar, jag har svårt att se varför. Man har en hygglig målvakt, seriens kanske bäste mittback, Hermann Hallberg och så slumrande potential i Rasmus Elm och Måns Söderqvist. Ser gärna att Piotr Johansson får sitt genombrott. Plus då en bra tränare, så bra att ifall allt stämmer kommer Kalmar på övre halvan.


About this entry