Peter Abrahamssons pånyttfödelse

I fjol hade han en dålig säsong, både han och Häcken. De släppte inte in många mål men förlorade de viktiga matcherna och Peter gjorde en del olyckliga, avgörande misstag. Framförallt saknades auktoritet i hans agerande – Häcken slog hellre ut bollen till inkast än att spela bak i fall det fanns någon som helst risk. Häcken släppte in förhållandevis många mål på fasta situationer beroende på att det i många av dessa tekniska spelares självbild inte ingår att markera alltför seriöst. Och Faltsetas kan ju inte göra allt själv. En annan orsak var att Abrahamsson ofta stannade på linjen. Gick sällan ut och plockade ned höjdbollar i trafik.

Mot Malmö såg det helt annorlunda ut. Peter gav sig flera gånger ut på fasta med gott resultat. Någon gång lite tveksamt men det är inget snack om att det är annorlunda jämfört med förra säsongen. Han räddade också en poäng till Häcken genom en snygg straffräddning – troligtvis tack vare scouting och psykologisk läsning. En straffskytt som är reserv har extra anledning att försöka göra det så enkelt som bara möjligt och är man Antonsson så var detta rätt lösning. Tyvärr insåg även Abrahamsson det. Han gick rätt åt håll på en högerfotad och gick dessutom ganska högt. Cred. Jag skulle älska att se det psykologiska spelet ifall HIF får en straff i helgen och Granen ska rehabilitera misstaget från Norge-matchen. Det blir också spännande att se vad Abrahamsson gör ifall HIF upprepar den målgivande hörnvarianten från Norrköpingsmatchen och packar fem, sex man framför Peter. Den varianten är ju den ultimata mot just Häcken med alla dess markeringsliberala lirare.

En annan sak med Peter som jag inte har vetenskapliga bevis för men mer är som en känsla efter måndagen är att alla bra räddningar gjorde han när han gick till höger. Att han inte var/är lika angelägen att slänga sig åt vänster. Därmed inte sagt att det är någon större skillnad men en liten men de få gånger han skulle gå åt vänster såg han inte lika explosiv ut. Blir spännande att följa Peter, fortsätter han så här är han en av seriens fem bästa målvakter.


About this entry