Fyra misstag: tre mål

Tafatt fotboll. Det är en sak att MFF inte gör mer än ett mål på 22 avslut – dessutom på en snedträff av Traustason. Det mer allvarliga är alla felen som man gör. Gif Sundsvall vann som Tränare Uwe sa efter matchen ”på att man gör mål på MFF:s misstag medan MFF inte kan göra mål på Giffarnas”. Samtidigt en kul match där Giffarna emellanåt har mod att bara försvara med sex man och lyckas löjligt bra mot ett ineffektivt, målchansklumpigt Malmö.

Sedan var många spelare osedvanligt bleka, allra blekast i mitt tycke Vindheim som inte hade många rätt. Men målen, misstagen:

1-0: Lewicki förföll ofta i en mittfältsroll, när han var del av en trebacklinje. Den här gången ligger han 10-12 meter fel. När Maic Sema avslutar går en av seriens mest erfarna målvakter ut och täcker tiondelarna före avslutet första stolpen. När bollen sedan slås in i tomt mål täcker Dahlin stolpen och hela nätet på målets kortsida. Anmärkningsvärt dåligt, närmast uselt! Man måste kräva mer av MFF:s förstamålvakt! Att ha totalt fel position kan ju hända nån gång då och då men från och med nu så börjar vi räkna misstagen. Klockan tickar Johan…

2-1: Rasmus Bengtsson! Kommentar överflödig.

3-1: Sundsvallsspelaren utan fart, balans eller rak riktning, gör en interference på Rosenberg som tvingas gripa tag i spelaren som då faller. Fel av domaren men också fel av Rosenberg att använda armarna i en sådan situation. Sedan borde man nog kräva större spelförståelse av allsvensk domare.

Och då har jag inte ens nämnt Gisches nonchalanta straff. Som supporter blir jag generad över så dåliga straffar. Som målvakt blir jag arg över utspelades hybris och hånfullhet. En så pass dålig, mentalt pinsam straff, ska inte få gå i mål. Bra räddat av Eskelainen. Vill han spela för MFF nästa säsong?

Jag skrev i vintras att Uwe har en dåligt facit andra säsongen i en klubb. MFF har hittills i år åkt ur Europa League, åkt ur Svenska Cupen och tagit 1 poäng av ex möjliga. Och nu väntar Stadions boogey-team, mitt ÖFK! En måstematch för mig som supporter, vanligtvis mitt enda besök på bortaläktaren, men som jag i år kommer tvingas streama från Köpenhamn.


About this entry